Tunus - İş Gezisi Rehberi

Tunus 'a seyahat edicekseniz size birkaç önemli bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle Tunus Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

Tunus Carthage Havalimanı'na indikten sonra ilk iş Tunus Dinar'ı almaktır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum eğer Tunus'ta Dinar alıyorsanız size verilen kağıdı çöpe asla ve asla atmayın . Çok ilginçtir Tunus'ta bu kağıt olmadan Dinar'dan USD yada EURO ya çevirme işlemi yapmıyorlar ancak bir Tunus'lu bulursanız o size yardımcı olabilir.

Para bozdurma işleminden sonra ihtiyacınız olacak şey taksi. Tunus'taki taksiler 2 çeşittir. Sarı olanlar sadece Tunis bölgesinde yani şehir merkezinde görev yapıyorken Beyaz renkli olanlar Tunus 'un geneline gidebilme hakkına sahiptir. Olur ya şehir merkezinin dışında bir yere gitmek isterseniz sarı taksiler size hücum edeceklerdir sakın aldanmayın çünkü bana yaptıkları gibi sonra "İnşallah yarabbi police doesnt see" der der dururlar ve ceza keserse de parayı sizin ödemenizi isterler ( tabii ben taksiciyle epey bir tartıştım madem gitme hakkın yok beni neden aldın) diye...

Şehir merkezinde birkça otel mevcut fakat şuna dikkat edin. Majestic vs gibi oteller cadde kenarında olduğu için ses sorunu aşırı olmakta. En iyisi orta halli otel için Ibis Otel yada biraz daha imkanı fazla otel istiyosanız hemen yanında bulunan Novotel 'i tercih edebilirsiiniz.

[widgetkit id=932]

Yorumlar

  1. Merhaba Ercan bey,
    Tunusa 2 günlük seyahatimiz olacak. Bir tercüman ihtiyacımız var. İngilizce-Türkçe de olabilir. Yönlendirebileceğiniz birileri olabilir mi?
    Teşekkürler
    Öztürk.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, Dış Ticaret ve Gezi Programı içinde olacaktıt. Fakat şu an tunus için yok maalesef.

    YanıtlaSil
  3. huseyin salami9 Ekim 2015 13:16

    Tunis ta turcumenluk yapiyorum, benim telefon 0021621745405

    YanıtlaSil
  4. huseyin salami9 Ekim 2015 13:18

    Merhabassizinle calisabilari

    YanıtlaSil

Yorum Gönder